Tisdag 25 sepember

Har nu inte skrivit på bloggen sen den 9 september och kan inte redogöra för varje sak vi gjort sen dess så jag lägger ut några av bilderna som berättar vad vi gjort och resten "besparar" jag Er med.

     BLÅBÄRSPLOCKNING
289297-94
Här är vi uppe på "Höjda" i Kil och plockar blåbär. Bären var så STORA och GODA så det var lättplockat. Ska nog bli en och annan blåbärspaj i höstmörkret framöver.


UTPROVNING
289297-93
För några helger sedan var det dags att ta fram höst/vinterskor från i fjol och se vad som passade så vi vet vad vi ska köpa när det snart är dags att börja använda sådana skor. Vi hade en väldigt kul stund när vi provade!!



UTPROVNING IGEN
289297-92
Var även dags att prova höst/vinterytterkläder. Guud vad kläder de provade och vad jag skrattade när overallsarmarna slutade vid armbågarna.





KÄNNER NI IGEN??????????????????????????????????????????

289297-91
Ja visst är det ENEVÄGEN 6 i SUNNE. Mitt gamla hus som jag bodde i från 1978-1993. Måste säga att det var inte alls lika FINT som när vi bodde där.Färgerna, sakerna nej det var bättre förr....... Eller som man säger: smaken är som baken, delad.
Åkte förbi huset idag när jag var till farmor och hälsade på. Passande tillfälle att ta kort eftersom ingen var hemma i huset. Fast Filip blev lite bekymrad och undrade vad de som bor i huset säger nu mamma när du tar kort på deras hus. Det är ingen hemma sa jag lugnt!!
Sen att jag är NYFIKEN har absolut inget med att jag åkte förbi på vägen och tittade lite.(ha,ha).

TILLBAKA PÅ BLOGGEN

Vår kära dator är nu hemkommen från sitt sjukhus( officeaffären). Nu fungerar burken bra igen och det bästa av allt är att alla bilder fanns kvar och sen så gick allt på försäkringen!!!!!! Betalade alltså inte en enda krona för att de har bytt dvd:n och grafikkort i apparaten!

Nu ska vi bränna ner bilder (som vi har sparat på datorn) så vi har sparat om apparaten skulle gå sönder igen.

9 september Datakrångel!!!!!

Ni kanske undrar vart jag och bloggen tagit vägen? 
Är så att vår data har blivit "sjuk" och ska se om det finns tid för honom på Office imorgon.
Jag kan med denna gamla data jag använder nu inte lägga in nya bilder från digitalkameran så nu blir det inget skrivet på bloggen förrän datan är frisk igen!!!!!!!!
KRAM PÅ ER!!!!!!

Torsdag 6 september

Vill man ha kul ska man se på programmet IDOL. Herregud vad mycket lustigt folk det är med där!!! har just sett lite på programmet men orkade inte se klart hela.......

Idag har jag jobbat till 16 sen hämtade jag barnen och åkte hem. Middagen idag bestod av köttbullar och makaroner och kokta grönsaker till. Får allt ordna lite bättre mat tills imorgon när det är FREDAG!!!!!

Leif skickade jag iväg på handling förut så slipper vi det imorgon. Barnen var rätt trötta ikväll så när kl var 19.10 var det tyst i deras rum. Nu har jag suttit vid datorn en stund och lovat mig själv att senast 21.30 ska jag ligga ikväll. Undrar om jag klarar detta??

Igår hände något roligt. Moster Monica ringde mig och frågade om jag kunde ordna en bukett med blommor till mamma. (Mamma fyller 60 år på lördag). Javisst kan jag det sa jag och fixade till en bukett från världens bästa blomsteraffär i Kil. Sen skulle Sarah, jag, mamma och pappa mötas på IKEA. Sarah gick in med mor o far och jag själv väntade kvar i bilen(sa att jag var tvungen handla bokpapper till Filip). När de hade gått in på IKEA smög jag också in FAST till informationsdisken, där frågade jag om de kunde ropa ut i högtalaren efter SYLVIA ARNEFUR och att hon var tvungen att bege sig till informationen. Självklart ordnar vi detta sa tjejen. Jag gick in och mötte upp mamma, pappa och Sarah. Vi gick runt och tittade och handlade lite småsaker. Plötsligt hörs i högtalaren:
Detta är IKEAS kundradio och vi vill be SYLVIA ARNEFUR gå till informationen. Minen på mamma skulle Ni ha sett. Mamma tågade iväg och framme vid informationen fick hon sin fina bukett från sin FANTASTISKA syster m.familj.
Fint va!!!

Helgen hos oss består av : städ, se på cross SM i Kil, kanske till flygetsdag på flygplatsen, myskväll imorgon och sen bara göra vad vi känner för. HÄRLIGT!!!!!

Köpte mig en STOR burk igår på IKEA, i den ska vi lägga alla 5 kronor, 10 kronor och 50 öringar och spara. När vi går på semester nästa år så har vi där lite bonussemesterpengar. Tror Du det räcker till en glass åt oss på Legoland Lina?
 
Jäklar nu är kl.21.41, jag visste att jag inte skulle klara det!!!

289297-90
Min fina orkide som pryder köksfönstret.

289297-89
Här får det plats en del, spännande att se i juni hur mycket vi har i burken.

289297-88
TACK pappa och mamma för god mat på ARENA. Visst är pappa fin med damhandväska på axeln?!

289297-87
Nu ska vi läsa på kortet , vem är detta ifrån tro. Nämen oj då!!!!!


Tisdag 4 september

Jobbat kvällen och kommer hem glad och lagomt trött. Tänkte vara duktig och göra iordning Filips ryggsäck med frukt för morgondagen. Vad händer???? Jo " präktiga" Malin tvättar och sköljer druvor och stoppar ner i en tupperwareburk. Då vaknar den ansvarsfulle och kloke fadern till liv. Han tittar lite fundersam och småler mot mig. Vad är det Leif ? frågar jag. Jag tror vi lägger frukten i en plastpåse va istället säger Leif. Ja detta med burk var nog lite överkurs kanske säger jag och det blev druvor i påse. Finns ju gränser för hur praktisk man kan va.......
Sex år och tupperwareburk med till skolan, Leif du har rätt vi kör med påse!!!

289297-86
Förberedd för ny skoldag.

Söndag 2 september

Söndagkväll är här och vad ska jag skriva om idag tro?
Jag har jobbat lördag och söndag men jag måste säga att vi har haft en lugn helg. Natt till lördag så var det en av mina tanter som  somnade in så fint i sin säng, nu är hon hos den som hon har ropat på det senaste halvåret, jesus!! Har det garanterat bra nu!! Hoppas bara att hon inte kallar Herren själv för allt vad hon kallade oss för.........

Kom på att jag måste höra med en av våra duktiga vikarier om någon av dem vill jobba julafton. Jobbar nämligen julafton, juldagen, annandagen, nyårsafton och nyårsdagen. Det är så man kan hålla sig för skratt, eller hur??!!

På lördag var barnen och Leif till Lillerudsgymnasiet(Sarahs jobb), där var det nämligen öppet hus och fullt av aktiviteter. Några av sakerna var bl.a: rida häst, åka häst och vagn, tipspromenad, äta grillad korv, se på kalvar, hästar, grisar och lamm och hoppa i hö!!!!

Nu på eftermiddagen när jag kom hem så planterade jag ut en höstgrupp som ska stå på trapen, trevligt med lite blommor ute  när hösten är här.

När jag gick ut i tvättstugan för att plocka ihop barnens skor och ställa bort sommarsandalerna så undrade jag om det verkligen bara är två barn vi har med tanke på hur många skor det var på deras skohylla när jag plockat klart!!!!
Tänkte då snabbt på min arbetskamrat som har fem barn..................

Nu blir det tv.

289297-85
14 par skor fördelat på två barn!!!

289297-84
Undrar om gräset killar ankan o ansiktet?!

289297-83
Nellie Isak Filip i högen med hö.

RSS 2.0